Brandweercongres 2017

CVE is een applicatie die zowel los aangekocht en ingezet kan worden als binnen BRAIN als module. Deze app communiceert snel en accuraat de verrichte metingen in het veld wanneer zich een gevaarlijk incident heeft voorgedaan, waarvan de chemische consequenties niet duidelijk zijn. In de software worden de chemische stoffen gevisualiseerd als een pluim - wat tot nu toe enkel in de meldkamer zichtbaar was. Door het snel kunnen doorgeven van de metingen door de verkenningseenheden, kan men snel tot een goede bepaling van de chemische stoffen komen.
 
De voordelen zijn legio: snel tot goede besluitvorming komen over de bestrijding van het incident en alarmering van de bevolking bij acuut gevaar voor volksgezondheid. Tijdige evacuaties voorkomen ook materiële en financiële schade.
 
Deze tool heeft effect op alle lagen binnen een brandweer, van verkenningseenheid tot AGS, inkoop, informatiemanagers en de incidentbestrijders op tactisch niveau.
 
CVE ondersteunt het hele proces digitaal en dus foutloos qua communicatie tussen AGS, verkenningseenheden en de meetploegleider. Het stelt het team in staat om de rookontwikkeling goed te berekenen en kan dankzij het snel kunnen delen van het pluimmodel (ts veld- en meldkamer) gemakkelijk doorgezet worden naar LCMS.

 

Nieuws

  • Toon 1 - 5 van 50 artikelen | Pagina 1 van 10

+31 (0) 13 532 1001Wij staan voor u klaar.
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Tilburg