AVG compliancy en Respond

Analyse

Onze AVG-aanpak begon in 2017 met een uitgebreide analyse, uitgevoerd door Inge de Vos, derdejaarsstudente Integrale Veiligheidskunde. Hierdoor is duidelijk geworden welke stappen er precies genomen moesten worden.

Processen in kaart brengen

Op basis van deze analyse en veel gezamenlijk overleg zijn we nu in de ‘doe-modus’ om alle processen waar data in wordt opgeslagen te doorlopen en te zorgen dat we volgens de richtlijnen van AVG kunnen opereren. 

Bewustwording bij alle medewerkers!

AVG kent 5 hoofdgebieden, Juridisch (Governance), Processen, Data, Beveiliging, maar natuurlijk ook Mensen. Daarom hebben we veel aandacht gegeven aan bewustwording bij onze medewerkers van de gevolgen die een data lek met zich mee kan brengen. Laptops worden bij het verlaten van de ruimte gelockt en informatie wordt niet zomaar gedeeld.

Daarnaast speelt ook de ISO27001 certificering een belangrijke rol als het gaat om het beschermen van privacygevoelige gegevens. We verwachten binnenkort deze certificering binnen te hebben.

 

Ervaring en kennis delen?

AVG is niet iets wat je zomaar even doet. Belangrijk is nu om vooral maatregelen te nemen en mogelijk ook van elkaar te leren. Mochten wij hierin mee kunnen denken, contacteer ons!

+31 (0) 13 532 1001Wij staan voor u klaar.
webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Tilburg